Ondanks sputterende motor houdt Mendo (Liga B) toch 2 belangrijke punten thuis.

Mendo Booischot was in de Liga-B gastheer voor Nivelles.

In de eerste set bouwde Mendo van bij het begin een veilige voorsprong op (8-5 en 16-12), De bezoekers kregen de kloof niet gedicht en Mendo haalde de set naar zich toe met 25-22.

In deel 2 kregen we een heel ander spelbeeld te zien en waren het de mannen van Nivelles die het best uit de startblokken schoten. Een combinatie van opslagmissers, slechte recepties en te veel persoonlijke fouten bij de thuisploeg zorgde ervoor dat ze constant op achtervolgen aangewezen waren. Als bij 23-23 de bordjes toch in evenwicht komen ziet het er heel even naar uit dat het tij toch nog kan gekeerd worden maar als de thuisploeg 4 setballen laat liggen vinden de bezoekers het welletjes en ze maken het zelf met 2 setballen uit! (5-8, 11-16 en 28-30)

In de 4de set was er van de zo kenmerkende vechtlust van Mendo niet veel te bespeuren, Ze vonden geen wapen tegen het enthousiasme en het aanvallend geweld van de bezoekende ploeg. Door een gebrek aan communicatie tussen de Mendospelers ontstonden er misverstanden in de Booischotse receptie en verdediging. Onze mannen slaagden er op geen enkel moment in om in de wedstrijd te komen en Nivelles won dan ook overtuigend en verdiend (3-8, 10-16 en 15-25).

In de tiebreak was de thuisploeg aanvankelijk op achtervolgen aangewezen maar in moneytime hielden ze in tegenstelling tot de vorige sets toch . Ondanks een mindere prestatie kunnen de mannen van Mendo toch nog 2 belangrijke punten thuis houden. (6-8 en 15-12),

Michel Marien heeft een week tijd om met zijn ploeg te werken aan de pijnpunten en zo vertrouwen te tanken voor de verre verplaatsing van volgend weekend naar Marke Webis Wevelgem.

Speelden : Ruben Duwaerts, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Bob Douwen en Benedict Buts (Libero)

Kwamen in : Toon Swinnen, Menno Van De Velde

verslag en foto's: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be